miercuri, 26 august 2009

Femeia in conceptia barbatului modern..si realitatea



Intru intr-un subiect vast, dificil..dar nu fara vreo urma de scapare...ma axez pe cunostintele mele de psihologie si de viata.. m-am gandit sa tratez o tema delicata.Poate ca n-as fi facut-o acum, daca nu ar fi fost lucrurile de asa natura incat sa simt eu nevoia aceasta de a pune pe foaie si de a stabili niste prioritati in a scrie..
Cine e femeia moderna ? Si ce reprezinta pentru ea acest lucru ? Prin ce se emancipeaza femeia in zilele noastre si cat de mult si-a pastrat principiile de viata sanatoase si neviciate?
Am s-o iau cu inceputul pentru ca indignarea mea s-a produs in discutia cu un amic...a reusit sa ma indigneze naturaletea in care imi relata anumite lucruri nenaturale in conceptia mea..
Chestia asta m-a indemnat sa scriu..si sa imi afirm punctul de vedere vis-a-vis de anumite lucruri gresit intelese.
Omul modern in conceptia multora..este omul vicios...sau viciat. Daca nu este, cu timpul va deveni..iar regresul evolutiei dinspre viciozitate nu prea exista. Majoritatea dintre noi preluam informatia fara sa o mai prelucram cu creierasele noastre..e de-ajuns sa spuna cativa un lucru, pentru ca apoi sa ne determine sa gandim la fel , sa facem la fel..Majoritatea dintre noi nu rezista impotriva valului nou creat...Valul se numeste..modernism..dar ce se ascunde sub el. sunt numai vicii,obsesii..bolii de personalitate si..complexe, rani nevindecate..si lista poate continua. Nu vreau sa vorbesc in termeni stiintifici pentru ca desi sunt femeie, pot da clasa multor barbatii care se bat cu pumnul in piept ca sunt barbatii..eu le pot dovedi cat de mult se inseala, dar nu asta vreau..Imi doresc nespus de mult sa vad femeia ..ca pe o femeie, nu ca pe un obiect sexual..nu ca pe o satisfacere a unei nevoi sexuale..
Poate ca la baza toti suntem niste animale..diferenta o face totusi : vointa,constiinta si ratiunea...din pacate multi dintre noi isi pierd firea de oameni si devin animale..Nu mai vad o femeie..vad o pereche de sani, un cur..doua picioare si...ceva lenjerie peste.Pentru barbati e un adevarat exercitiu de imaginatie in a vedea femeia..ca pe o femeie..asemeni lor...pentru ei femeia nu se va afla niciodata la nivelul lor.
Traiesc din pacate pentru mine..in cele mai tampite vremuri..uneori constat cu stupoare ca in fiecare zi..mai moare un suflet si se mai naste un idiot, un prost..un nesimtit..un om mort sufleteste..dar care isi dozeaza gradul de nesimtire incat sa supravietuiasca pana la sfarsit, ascuns dupa multitudinea de imagini, de etichete..Il intrebi cine este? Iti raspunde ca este cel din buletin!? Il intrebi ce face? O sa vezi ca se da mare..si se lauda..cu succesele lui..fizice, de parca asta e tot ce conteaza...de parca hainele,femeia ca obiect sexual, partidele de amor cu amantele,banii , masina si mai stiu eu ce ...e tot ce conteaza.
Pentru omul modern, materialist innascut..da! cu stupoare constat ca asta e tot ce conteaza! Nu mai pot schimba doua vorbe..ca acele doua vorbe sunt puse sub semnul interpretarilor..daca te uiti la cineva, ajungi sa devii agasanta..sau chiar paranoica..traim intr-o vreme in care sexul se consuma pe paine..Precum mancam si dormim..Daca te plictisesti sau nu prea..merge totusi sa faci o partida de sex..ca doar..nu suntem mai prejos nu? Vor veni curand si vremurile alea..cu prostituate prin vitrine..cu homosexuali infiind copii..iar noi o sa ne vedem de vietile noastre stupide, incercand din rasputeri sa ne reprimam sufletul..sa ne zicem : ca in ziua de azi trebuie sa fiu rau, sa fii pervers , si eventual..o sa ne doara-n cot pentru ca suntem o tara libera si avem o gandire libera....
Ma uit la mersul lucrurilor si..mai bine imi pun niste ochelari de cal..sa nu vad toate mizeriile astea..nu vreau sa fiu cine stie ce sfanta, pentru ca nu sunt..dar daca a ajuns sa fie o problema in a avea niste principii de viata..si a fi un om cu capul pe umeri, atunci..da sunt o fiinta anormala pentru vremurile astea..
Femeia din mine, e jumatate barbat..pentru ca in viata trebuie sa le imbini..pentru ca femeia din ziua de azi trebuie sa fie lucida, sa aiba o valoare morala si sufleteasca..sa incerce sa se autodepaseasca..si nu prin sex..a face sex si a-ti arata dezinhibarea pentru at0 satisface barbatul..aflat in calduri..e doar..un moft care va trece..Femeia are un rol...mult mai important decat barbatul in societate...
Femeia este cea care influenteaza societatea ..e cea care da nastere unor copii, e cea care ii educa..e cea care isi iubeste sotul,copilul..e si mama, e si sora..e si fiica..femeia prin esenta ei..e cea care perpetueaza specia si prin urmare e raspunzatoare de ceea ce perpetueaza mai departe..niste copii sanatosi, sau niste sclerozati..atat din punct de vedere biologic, genetic si psihic..femeia este direct raspunzatoare de urmasii ei..
Si sincera sa fiu...la cum este femeia moderna..o sa fim o natie pe cale de disparitie..femeia moderna fumeaza, ia contraceptive..face sex si tot felul de perversiuni sexuale..de cele mai multe ori datorita barbatului de langa ea...devine un obiect si atat..si chiar ii place...
Barbatii ajung sa perceapa toate femeile ca pe femeia lui..daca nu esti open mind..esti eliminat..pe criterii sexuale..
Din punctul meu de vedere..acolo unde nu exista echilibru, nu mai exista decat excese si exagerari..iar lucrurile se duc spre panta decaderilor definitive..
Ajungi sa vezi raul precum binele..si sa crezi ca ceea ce vezi si faci tu e bine...scara de valori a cazut..iar lumea a decazut..putini sunt acei care sunt oamenii normali..si eu ma numar printre ei. Poate problema nu sunt eu , sau femeile ca mine..poate problema este societatea desfranata in care traiesc..o societate cu multe handicapuri..caret traoeste clipa si crede ca va dainui 1000 de ani..
As vrea sa cititi aceste randuri si sa intelegeti un lucru simplu: suntem oamenii, iar oamenii mor!!!!!!!!! Asa ca nu mai fiti beti si drogati data viitoare..cand mai luati decizi importante..pentru ca totul in Universul asta are o rezonanta..indiferent daca bei apa de 2 lei sau de 10.000 de euro precum Madonna, tot o sa mori..si important ramane ce lasi in urma ta..iar multi nu vor lasa decat vorbe grele, dusmanii, aventuri...smecherii, furaciunii..minciunii...experiente sexuale..si etc..
Da..maybe sunt prea rigida, sau "fada"..dar eu ma consider femeie, pentru ca sunt o femeie..in adevaratul sens al cuvantului..si nu am de ce sa ma rusinez..indiferent cum ma catalogheaza ceilalti, la final..raman eu cu mine! Asta e tot ce conteaza..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu