miercuri, 20 ianuarie 2010

Femeile si dietele


Regimurile de slabit au pus stapanire pe Romania..si pe intreg globul pamantesc! Femeile nu mai au sansa de scapare. Majoritatea au tinut, tin sau vor tine cel putin o data in viata un regim de slabit.
Dar sa vedem ce inseamna un regim de slabit si care sunt consecintele lui din punct de vedere medical.
As vrea sa mentionez un aspect al acestei probleme: nu intotdeauna este necesar a se tine o dieta stricta in privinta kg ce trebuiesc pierdute, dar majoritatea femeilor din lipsa de informatii sau documentare aleg sa se infometeze chiar daca nu-si dau seama de riscurile la care se expun. Infometarea nu este cea mai buna solutie cand vine vorba de pierderea kg in plus.
Regimul de slabit ar trebui tinut doar sub supraveghere medicala si nu pe un termen nelimitat. Dietele de slabit se tin atunci cand intr-adevar exista reale probleme de greutate si vreau sa accentuez REALE! nu imaginare! pentru ca multe femei tin diete fara sa fie nevoie, ajung in cele din urma sa fie prinse intr-o cursa din care nu mai pot iesi. Dietele se tin sub supraveghere medicala pentru ca implica un proces mai complex decat ce ne este relevat pe mijloacele mass-media. Nu este chiar atat de usor sa tii un regim si mai ales sa te menti la greutatea dobandita.
Exista o multitudine de diete aparute ca ciupercile dupa ploaie, dar parerea mea este ca nu toate ni se potrivesc, sau mai precis, este bine sa tinem o dieta corespunzatoare caracteristicilor individuale. Nu suntem la fel si nici organismele noastre nu sunt. Nu stiu cate femei stiu ca regimurile tinute dupa "ureche" ajung sa le provoace grave probleme de sanatate : boli de inima, probleme cu tensiunea, cu stomacul , lipsa calciului si per ansamblu scaderea imunitatii si rezistentei organismului fata de factorii de risc externi. Asa ca aveti grija pe ce maini alegeti sa mergeti cand vine vorba de regimuri,diete si asa mai departe.
Pastilele si ceaiurile de slabit, din punctul meu de vedere sunt niste adjuvante si nu pot face minuni, ba din contra unele pastile va fac mai mult rau decat bine. Ceaiurile anti-adipoase nu fac decat sa va elimine apa din organism si o data cu ea toxinele dar si sarurile,mineralele si unele substante de care aveti nevoie.
Cum ramane cu dietele Montignac, Atkins si etc...parerea mea ca orice schimbare in comportamentul alimentar aduce cu sine o scadere in greutate..pe asta se bazeaza regimurile de slabit in general, da , veti slabi, dar intotdeauna ganditi-va cu ce pret si mai ales pentru cat timp.
Daca nu reusesti sa-ti mentii greutatea cel putin dublu perioadei in care ai slabit, atunci...inseamna ca regimul respectiv nu este potrivit tie.

Si totusi cum slabim?
Ideea mea este ca slabim daca pastram 2 reguli de aur : sa mancam dimineata, indiferent de ora (5,6,etc) si sa nu mai mancam nimic dupa ora 19. Dar de ce este bine sa mancam dimineata? Majoritatea doctorilor sfatuiesc oamenii sa manance dimineata pentru ca organismul isi ia din masa de dimineata toti nutrientii necesari inceperii in forta a zilei. Are nevoie de "combustibil" pentru a pune toate "motorasele in functiune". Stiu ca majoritatea dintre noi evita masa de dimineata, pretinzand lipsa timpului necesar pregatirii si ingerarii hranei, beau doar cafeaua pe stomacul gol si pleaca la servici. Ulterior dupa terminarea programului de lucru ajung acasa si mananca repede si mult, datorita apetitului crescut. Iar seara, desi nu e recomandat sa se mai manance mult sau gras dupa ora 19 , continua sa manance intrucat inca le este foame. Este un obicei defectuos si cu timpul duce la acumularea kilogramelor in plus. Daca n-am sari peste masa de dimineata, am observa ca seara nu ne-ar mai fi foame, iar pe timpul zilei apetitul nostru ar fi scazut.
Mancatul seara nu este recomandat intrucat, dupa ingerarea hranei organismul are nevoie de timp, 2-3 ore pentru a digera mancarea.Daca adormim in acest interval, atunci aproape tot ce mancam se depune sub forma de grasime...sau vom avea parte de un somn deloc odihnitor.
Prin urmare respectati regulile astea 2 si veti slabi in timp, sigur si fara sa mai depuneti un gram .
Va spun din experienta.......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu