joi, 12 noiembrie 2009

alegerile si poporul..- scurt rezumat -


Ascult Johannes Linstead si m-a luat un dor nebun de a scrie...
Lucrurile incep din nou sa se precipite in Romania, nu pot decat sa ma amuz pe seama evenimentelor interne...pentru ca de cate ori m-am agitat, nu am primit in schimb decat dureri de cap..
Cum tot romanul stie : vin alegerile!
Adevarate mase de oamenii au fost mobilizate si puse la treaba! E uimitor! Cel putin pentru mine, scepticul om, fin observator al vietii din jurul sau, da, e de-a dreptul uimitor!
Am un mare defect din frageda pruncie : acela de a nu putea fi egoista, doar pentru sine cum sunt majoritatea..astfel ca orice lucru in defavoarea celorlalti imi prilejuieste motiv de suparare, de indignare..
Si intr-adevar incep sa apare coincidentele, cum ar fi aceea ca oamenii s-au pus pe treaba, ii vezi cum incep sa asfalteze drumurile..cum fac curat, cum incep sa faca vaccinuri gratuite, sa ingrijesc de bunastarea ( si asa lipsa) a romanului de rand....Dar ce curios ca toate aceste lucruri se intampla cu 2,3 saptamani inainte de alegeri!!!????!!! E o COINCIDENTA prea mare, nu credeti? Cum tuturor le pasa exact acum de noi ? In tara noastra romaneasca primeaza partidele si a lor doctrina...totul se leaga si se dezleaga incepand cu ele..
Este un mare lant trofic bine pus la punct..si care functioneaza si va functiona in continuare..
Si sincer...a inceput sa-mi treaca amuzamentul, pentru ca felul in care traiesc multi oamenii din tara asta nu mai este motiv de gluma..realitatea e una crunta..
Oamenii o duc din ce in ce mai rau, din cauza crizei, spun unii, sau poate din cauza banilor care s-au tot luat pana acum si nu s-au mai pus la loc, spun altii.
Taxele se maresc, salariile scad, euro creste, oamenii sunt dati afara...studentii invata si se intreaba pentru ce invata, neavand siguranta unui loc de munca..totul este scump...Unii dintre noi muncesc o luna pentru 400-500 de euro, iar altii arunca cu ei intr-o seara...si atunci ma intreb : unde este dreptatea ?
Nu poti sa fii nepasator ...gandindu-te doar la tine! Vreau sa cred ca in noi mai exista o inima care bate si pentru cel mai nevoias, pentru cel care se bucura pentru o bucata de paine, pentru o haina mai calduroasa.
Imi este greu sa cred ca sufletele noastre au devenit doar obiecte..doar pietre ! Dar ceea ce vad incolo ma duce cu gandul...oameni care se folosesc de orice pentru a-si atinge scopurile !
Oamenii care mint cu nerusinare pentru un loc caldut..si sigur! Oamenii care nu au principii si nici valori morale!
Unde sunt dreptatea si adevarul ? Unde sunt oamenii responsabili de viata lor si a celorlalti? Unde este Romania, tara a celor viteji ?
A murit....!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu