miercuri, 8 septembrie 2010

Din arhiva personala..un gand despre Madalina Manole





14.07.2010

S-a stins ca si cum a vrut sa ia o parte din noi toti ..si a luat.
Ziua asta a intrat deja in istoria muzicii si a neamului de artisti, putini care au mai ramas...Madalina Manole a murit..si nu oricum ci a hotarat sa-si puna capat zilelor.
Lumea? De azi dimineata pana in prezent speculeaza..au fost inventate si vor fi inventate o gramada de motive..totusi oare cate dintre ele se adeveresc ?
Am vazut-o la emisiunea " Nasul" in seara asta ..bineinteles a fost pusa o inregistrare de acum 7 ani, dar n-am putut sa nu remarc, sa nu remarc cat de bine o cunoasteam pe ea, fara ca de fapt s-o cunosc...cat de mult felul ei de a fi, de a gandi mi-erau cunoscute ..si oare de ce ?
Pentru ca Madalina era un rac, un rac sensibil, neinteles, dramatic si trist in acelasi timp..se simtea asa cum se simte uneori femeia rac...Multi nu cred, dar uite pana si ea afirma ca femeia rac e aparte...femeia rac are acea caracteristica de femeie neinteleasa si trista.
Imi pare rau de sufletul ei trist si boem..imi pare rau ca nimeni n-a putut s-o inteleaga si sa vada ce suflet avea omul asta..ce diamant statea ascuns acolo in interiorul sau...cata sensibilitate avea, cat bun simt...cata rabdare...si cate dorinte neimplinite...
A fost o femeie, in adevaratul sens al cuvantului..o femeie puternica dar care totusi avea nevoie de ocrotire si intelegere...
N-a fost un om materialist nicio clipa...a dat mereu oamenilor din jurul ei cat a putut, le-a oferit totul..dar n-a primit ceea ce si-a dorit..n-a fost inteleasa si sunt sigura ca n-a strigat dupa ajutor, pentru ca asa sunt femeile din zodia asta...tin in ele, se lupta cu fantasmele prezentului, ale trecutului si ale viitorului..dar sunt intr-atat de orgolioase incat n-ar cere ajutor niciodata, ba din contra te-ar trata cu nepasare iar tu ar trebui sa-ti dai seama ca exact acea nepasare semnifica strigatul surd al ajutorului.
E foarte greu sa intelegi un suflet ca al ei, pentru ca stiu cat de greu imi e mie uneori sa ma inteleg...ei i-a fost si mai greu, ea era o artista, prin vocatia ei, toate caracteristicile femei rac s-au accentuat..s-au conturat mult mai bine. Si da, oricate supozitii s-ar mai face..nimeni, dar nimeni nu o va putea intelege integral, pentru ca sufletul ei complex si marea ei lumea interioara va ramane mereu o necunoscuta, noua, celor care traim si ne adaptam vietii moderne. Madalina era aparte, nu se regasea in luma asta nou cladita..pe kitsch-uri si falsi artisti..cred ca asta a deprimat-o cel mai tare, faptul ca vroia ca cineva sa-i recunoasca valoarea si nimeni in tara asta nu i-o mai recunostea. Putea sa plece peste hotare, dar ea vroia sa fie recunoscuta aici in tara ei unde s-a nascut si a avut o cariera plina de succes ...Isi dorea, cred eu, cu ardoare sa revina pe scena, in fond asta era viata ei, menirea ei, dar daca acest lucru nu s-a mai intamplat, a cazut intr-o depresie, pesimism din care n-a mai avut puterea sa iasa...nu s-a mai putut ridica din depresia grava in care a cazut si sunt sigura ca depresiva a fost toata viata, doar ca alta data gasea motive sa mearga mai departe..avea teluri care trebuiau atinse, dar acum..din pacate..s-a regasit singura.
Cum spuneam..e greu folosind logica sa gasim cauza sinuciderii...pentru ca toate sunt doar presupuneri, dar stiu ca voi, cei pragmatici, voi cei realisti, voi cei insensibili, voi cei din lumea asta veti gasi un raspuns bun , comod pentru voi si pentru sufletul vostru. In schimb..parerea mea este ca gestul Madalinei nici n-are nevoie de logica , are nevoie de suflet pentru a fi inteles...Ea era o sufletista prin tot ce a facut, o sensibila, un om care nu putea apartine lumi murdare de astazi..era un suflet aparte prin constructia ei fragila...sufletul Madalinei pur si simplu a simtit ca nu-si mai are rostul pe pamant...a vrut sa plece , sa fuga de toata lumea asta care o acapara..a vrut sa-si pastreze integritatea morala si mai ales pe cea sufleteasca. E clar ca nu a fost fericita, a incercat dar si-a dat seama ca e in zadar...
Pacat de marea ei vocea..mi-a parut rau ca a trebuit sa moara un suflet atat de sensibil...Dumnezeu s-o odihneasca in pacea lui nemarginita ! Daca s-ar fi nascut in alta tara, ar fi fost o a doua Lara Fabian sau Celine Dion..

PS: Multi o vor mai judeca, dar sufletul ei n-are nevoie de asta, cred ca dorinta ei profunda ar fi sa ramana vesnic in inimile celor pe care i-a iubit si care au iubit-o si cred ca melodiile ei spun totul...de aici inainte cuvintele sunt de prisos...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu