duminică, 18 noiembrie 2012

O poveste despre o poveste

Viata....si atat ! Clipa....si atat ! Gandul ....si atat !
Oamenii isi aleg viata...si intra sa joace intr-un carusel al viselor si iluziilor...si cand obosesc, isi dau seama ca acest carusel i-a dus cam departe de ceea ce isi doreau cu adevarat.
Incep sa-si dea seama ca intorcand firul de unde a inceput el sa mearga..lucrurile au luat-o rapid spre nefericirea lor..
Si nu mai au ce face...si unde se intoarce...pentru ca viata nu sta pe loc, oamenii nu stau pe loc...
Traim viata unii ca pe o telenovela ieftina, altii ca un roman politist, unii ca pe un thriller , altii ca pe un film romantic...ne alegem filmul vietii desi vrem sa dam vina pe ceilalti. Dar, stop ! Nu ceilalti au fost vinovati de ceea ce am decis, doar ne-au determinat sa actionam int-un fel sau altul. Regretam adesea unele lucruri ce se succed in viata noastra, regretam oamenii si ideii...regretam intamplari...dupa unele ne este dor, dupa altele ne cuprinde tristetea si dezamagirea...si fugim. Fugim de tot ce ne face vulnerabili...preferam sa ne inchidem in noi, in altii..sa nu ne descoperim rana, ne-ar fi prea greu s-o pansam, sau poate prea greu sa ne lasam pansati...ne-ar fi prea greu sa credem ca la lumina soarelui de amiaza...inima noastra s-ar descoperi mai luminoasa si mai optimista...ne-ar fi prea greu sa credem ca viata asta...mai are si oamenii bunii si calzi..ce ne-ar putea ajuta...ne-ar fi totusi noua prea greu sa ne lasam sedusi...de un cuvant, de un gest...de o intamplare. Ideea este ca toti avem momentele noastre de slabiciune, de confuzie, de tristete....nu cred ca exista vreun om in stare sa afirme ca viata lui e perfecta..si nu cred ca exista perfectiune...nu, pe pamant. Aici toti ne lasam invadati de necunoscut, de viata...prin noi curg asemeni singelui, curg idei, curg sentimente...curg stari...pe unele le intelegem, pe altele le ignoram.. Ne este frica sa traim viata asa cum vrem...ne este frica...si ne trezim la un moment dat ...in cumpana. Ne intrebam unde am ajuns..iar strainul din noi..ne arata ca am ajuns la capat...si de la inceput...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu