luni, 19 ianuarie 2009

Pacaliti natiunea cu tembeliziunea...:)

Nu stiu de unde am auzit aceste vorbe..pentru ca clar nu sunt ale mele..dar in spiritul meu comic..m-am gandit ca ar fi mult mai bine sa imi intitulez in acest mod mica mea postare.


Vorbele astea nu sunt departe de adevar...si chestia asta este foarte evidenta....parca ii si vad pe multi cum stau cu sufletul la gura sa auda stirile...cum stau atenti sa urmareasca talk-showurile si se uita contrariati iar apoi discuta despre ce au vazut si au auzit acolo....si foarte putini sunt cei ce pricep,dar multi sunt cei ce vad si aud..

Realitatea izbitoare n-o veti vedea la televizor niciodata...el nu e menit sa va arate voua adevarul...ci cee ce vor unii si altii sa va fie aratat..asa se face ca la toate evenimentele..mari si mici..vine si..hopa topa...televiziunea..impropriu spus..mai bine reprezentantii ei. Si vin toti gramada...sa fotografieze, sa filmeze...sa ia interviuri...etc etc..si cand sa apara pe ecran...surpriza..apare informatia..taiata cat mai marunt..si disecata cat mai subtire..dintr-un asa eveniment de important,..vezi o stire pe scurt...care evidentiaza ..orice altceva dar nu informatia de baza..sau evidentiaza informatia de baza, dar foarte pe scurt..ca saracul om de rand..intelege prea putin...in schimb...daca e vorba de crime, violuri...jafuri...accidente rutiere..incendii..si toate nenorocirile pamantului....o sa vezi cum se perinda rand pe rand prin fata camerei de filmat...si mama, si tata..si soacra si finul si matusa...si politistul..si..martorul..si toata lumea care sa-ti explice cat mai pe indelete scena aceea odioasa care a avut loc...de parca..asta e ceea ce ne intereseaza pe noi...cum nea Gelu a omorat-o pe tanti Mita..si a aruncat-o de la etajul 3....o fi si asta un eveniment..Dumnezeu sa o ierte pe respectiva femeie...dar....de ce sa se uite o intreaba natiune la o crima??? E chiar asa de important sa vedem toate nenorocirile din tara asta??? In Romania se intampla numai nenorociri??? Sau se incearca efectiv sa ni se imprime dezgustul fata de natiune si fata de societate?? Oricum referitor la aceste stiri de 3 parale...as spune ca nu ni se ofera o stire..ci niste porcarii..ieftine ..ca sa ni se imprime undeva in subconstient ..sau ca sa ne ofere impresia ca am vazut o stire..Nu se ofera ce vrem noi..ci ceea ce vor EI..si cam atat pe scurt..

Vin din urma ...filmele..si emisiunile...care mai de care mai diversificate..dar la final te apuca plansul...
Zici sa aprinzi televizorul si sa vezi o emisiune educativa...sau zici ca hai fie..esti un om educat,citit si vrei sa vezi ceva de calitate...si..tu vrei, dar...daca EI nu vor....alegerea iti apartine..inchizi televizorul in urmatoarele 10 minute (cu aproximatie maxima)...te uiti imun la toate porcariile..si eventual razi..si te amuzi...asta ca sa uiti de stresul de la servici...sau te uiti la un film..si lasi deoparte toate emisiunile care au un asa numit subiect scris mare...cat ecranul..dar..trateaza cu totul altceva...sau trateaza atat de superficial subiectul incat te plictisesti sa astepti sa il trateze si sa vezi ca se invart in jurul lui...
Pe mine personal ma amuza..emisiunile in care oameni de valoare vin alaturi de oameni de cea mai joasa speta...asta se cere! Daca in ziua de azi se cere prostia!....noi..nu mai avem ce sa facem...noi suntem latura pasiva ...care..trebuie sa “digerem” ceva...si “digeram” toate mizeriile aratate intr-un mod prea evident.
Televiziunea asta actuala a prostit poporul..si nu e mult spus...nu sunt eu aia radicala..si “incuiata la minte” ..am 23 de ani si nu sunt de acord..cu ideea de a fi prea drastica...dar ca un fin observator al societatii “moderne”, cum se vrea a fi...mi se pare ca prostia..ne-a umplut televizoarele...si societatea..si capul si ce e mai grav...gandirea noastra ...tinerii vor sa fie precum...nu stiu ce vedeta...femeile..devin prea vanitoase..si fitoase..pentru ca...asta se cere in societatea de astazi...Deschizi televizorul si vezi niste fufe..care fac emisiuni de femei...bun...emisiuni de femei..in care vezi barbatii dezbracati...vezi femei cu IQ-ul scazut..dar care...deh...se imbraca de la Milano..si dau mii de euro pe o geanta..si zambesc incercand sa evidentieze buzele pline de silicon...si genele false..si nasul modificat..si mai stiu eu ce alte chestii.De fapt ce vor sa evidentieze? Ca femeia de azi..femeia de succes si femeia iubita..apreciata..trebuie sa fie cat mai superficiala, cat mai prost dotata intelectual..si eventual buna de pus pe post de obiect..in casa ...ooo..si nu in oricare casa..eventual in casa unui bogatas...! Ce mai vezi la emisiunile de femei? Vezi fitze multe...prostie cat incape...si superficialitate..femeia trebuie sa fie in pas cu moda..eventual sa isi incuie casa, sa trimita copii la plimbare..si sotul la restaurant..iar ea sa fie o lady....dar o lady de Romania..care sa se imbrace dupa ultima moda, sa fie aranjata din cap pana in picioare..sa mearga la sala...sa fie plina de fitze...cat mai infumarata si..cu ochii numai dupa banii, masini...

Asa cu emisiunile de femei...sunt superficiale,prostesti...si de-a dreptul tampesc gandirea autentica..


Apoi vin emisiunile in care se trateaza teme de interes national...si se ia una bucata deputat..sau analist politic...se mai aduc cativa de umplutura..care sincer.. nu prea au mare treaba cu ce se intampla exact in acel caz discutat..nu au fost implicati direct dar nici nu cunosc efectiv problema ..dar sunt adusi sa discute..sa-si dea cu parerea..acea parere..care dupa ei..ne-ar furniza noua informatia necesara..sau poate o fac doar ca sa-si umple timpul de emisie cu ceva...si incepe...incep oamenii astia sa-si dea total aiurea cu parerea...sa se certe..sa discute..si noi? si noi..cu rolul nostru pasiv...putem doar sa asistam cum ...tara arde si baba se piaptana..


Si emisiunile adresate tuturor..care prezinta si dezbat teme la ordinea zilei..si aduc “vedete” de rang inalt...care n-au nici 4 clase...sa nu mai zic de liceu...dar care sunt placute..si se cred niste vedete autentice..in conceptia lori insa in conceptia prezentatorului sau producatorului acest tip de oamenii..de speta joasa,inferioara...amuza poporul, amuza oamenii..Asta se cere ! Asa iti va raspunde prezentatorul emisiunii..Concluzia: in Romania se cere prostia.



P.S.: oamenii astia nu prea au ce cauta acolo...sau in fond poate traim noi,adica unii dintre noi cu impresia ca la televiziune ar trebui sa vedem ceva de calitate....poate este doar dorinta noastra de a crede acest lucru..iar realitate ne demonstreaza contrariul...Eu nu am vazut nimic interesant pe programele noastre autohtone....se perinda tot felul de oamenii de la care pur si simplu nu prea ai ce invata adica nu prea ai ce invata de bine...dar ele devin automat modele pentru tinerele generatii ce vin din urma...
E pacat ...ca tinerii ce vin din urma iau drept exemple de viata...si de imagine niste oamenii fara educatie, fara un anumit grad de cultura...toti traiesc cu impresia ca..intr-o buna zi vor ajunge bogatii...celebrii..si vor avea lumea la picioarele lor..dar nu este asa..nu toti ne nastem bogatii si nu murim bogatii..si acea bogatie nu este sinonime cu fericirea...
Eu ma uit cata propaganda li se face anumitor femei care si-au castigat existenta din sex..iar acum apar pe sticla si isi dau cu parerea...sunt luate drept exemplu..iar parerea lor conteaza..in fine..nu tot ce vedem noi acolo ar trebui luat de bun..un om care stie..poate distinge..dar altii care nu stiu..o iau de buna..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu