duminică, 8 martie 2009

Multe lucruri penibile se intampla in Romania!

Locuitorii comunei sucevene Marginea, disperati ca autoritatile nu au reusit sa construiasca un pod timp de opt luni, au pus mana de la mana si l-au construit singuri intr-o singura zi. Nu au terminat bine ridicarea podului ca autoritatile i-au amendat si le-au deschis dosar penal pe motiv ca au construit fara autorizatii. Primarul comunei spune ca autoritatile nu au dorit sa ii pedepseasca pe localnici si ca au fost obligate de lege("saracele autoritati", ce mai "respecta" ele legea!!! daca o respectau, de ce mama dracului nu au construit podul ala, nu intr-o zi ca oamenii, dar macar intr-o saptamana!!). Intre timp, localnicii din Marginea au mai construit fara autorizatii o sosea si alte doua poduri. Ei spun ca vor incalca legea ori de cate ori statul ii va lasa de izbeliste.

Mai multi localnici din comuna suceveana Marginea au pus mana de la mana si, pe 6 februarie, au demarat constructia unui nou pod. Vechiul pod desparte localitatea in doua. Este amplsat pe DN 17 si face legatura intre Radauti si Campulung Moldovenesc, fiind un drum extrem de frecventat. Unul dintre initiatorii lucrarii este Ghita Mafteian, de meserie constructor si locuitor al comunei. El a povestit pentru HotNews.ro istoria podului din Marginea.

“Podul de piatra a fost stricat de inundatiile din iulie anul trecut. Autoritatile ne-au promis in trei randuri ca o sa se faca podul. A fost un termen pentru octombrie anul trecut, apoi au zis ca va fi gata de Craciun. Noi am vazut ca nu se face. Nu mai puteam sta asa, fara pod. Exista o ruta de ocolire, dar si ala nu e practicabil. Asa ca am decis noi sa facem un pod provizoriu. Nu vrem noi sa intram in istorie cu podul asta, ci am vrut numai sa rezolvam problema. Asa ca am facut podul intr-o zi, fara bani”, povesteste Ghita Mafteian. Pentru continuarea articolului: http://www.hotnews.ro.

Ce poti sa mai comentezi? In tara asta se intampla lucruri absolut penibile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu