duminică, 8 martie 2009

Romania, tara in care diabolicul se impleteste cu meschinaria!

Din respect pentru autor...postez si eu acest articol...ar fi minunat sa se mai trezeasca si altii la realitate

Romania este tara in care diabolicul se impleteste cu meschinaria si se imbraca in "intentii frumoase". In aceasta schema se regasesc foarte multe lucruri din tara noastra. Sa luam de exemplu actele biometrice. Partea diabolica este faptul ca aceste documente sunt introduse pentru a institui un control totalitar asupra cetatenilor. Meschinaria e ca, la mijloc, e vorba de multi bani - care vor iesi din buzunarele oamenilor simpli (ce isi fac pasaport) si se vor duce catre buzunarele celor care au firmele de fabricat pasapoarte!

Un lucru pe care il regasim din plin in Romania, in special in mass-media (tv, radio, presa) dar nu numai, este necrofilia! Da, ati citit bine! La ce ma refer: la faptul ca la stirile tv se difuzeaza mai ales: accidente cu victime, crime, sinucideri etc. In limbajul "tehnic" al prezentatorilor tv, o stire "fara mortaciuni" nu face audienta. Din pacate, televiziunile (mijloacele de "informare" in general) vin in intampinarea dorintelor publicului (a multor oameni, din pacate) de a vedea sange, crime, omoruri, violenta, violuri etc.

Sa ne gandim doar la cazul ultra prezentat si comentat al hanbalistului roman ucis in Ungaria. Ce mana cereasca a fost acest caz pentru mass media din Romania! Din pacate si oamenii de rand au intrat in acest val. S-au organizat funeralii nationale, de parca ar fi murit o figura ilustra a istoriei romanesti! S-au organizat mitinguri in memoria handbalistului. Tot evenimentul a capatat o importanta colosala. Da, a murit un om! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Dar nu credeti ca ar trebui ceva decenta? Lasati-l in pace pe Marian Cozma, nu mai profitati ca niste hiene (ma refer acum la jurnalisti) de pe urma mortii lui! Fiindca un astfel de comportament e tipic de necrofil!

Ne intoarcem la schema diabolic+meschinarie+intentii "bune". Am vazut pe mai multe scoli si licee din capitala afise gigantice pe care era pusa poza handbalistului Marian Cozma si cu un mesaj de genul "Nu violentei!", o campanie sustinuta de Ministerul Educatiei, Primaria capitalei, Politia capitalei si inca vreo 2,3 institutii publice. In acelasi timp, la mai multe televiziuni, continua campania "contra violentei in scoli". E drept, nici nu e greu sa gasesti 1,2 cazuri pe saptamana pe care sa le discuti si rasdiscuti: ba ca si-au mai impartit niste elevi niste pumni; ba ca un profesor a batut un elev sau invers etc.

Am tot comentat despre aceasta campanie asa-zis "contra violentei in scoli". Faptul ca l-au bagat la mijloc si pe un mort, demonstreaza odata in plus meschinaria, indecenta si, in acest caz, necrofilia, celor care coordoneaza aceasta campanie (atat autoritatile statului cat si mass medi)! Mai ales ca, Marian Cozma, nu a fost ucis intr-o scoala, nici macar in Romania si, de fapt, imprejurarile asasinatului sunt destul de neclare. Daca ar fi ceva de protestat in cazul sau este fenomenul foarte raspandit al complicitatii dintre politie (unii politisti, sa nu generalizam) si organizatiile criminale!

Ce se urmareste prin aceasta campanie, eufemistic intitulata "contra violentei"! Pai, in primul rand se urmareste instituirea unui regim politienesc in scoli: camere de luat vedere peste tot (inclusiv in clase); tot mai multi paznici; elevii nu mai au voie sa iasa din scoli in timpul orelor etc. Scolile au fost transformate in puscarii! (Sa nu credeti cumva ca fenomenul e strict romanesc; noi n-am facut decat sa-l importam din Occident, mai ales SUA; insa, in SUA, au avut nevoie de cazuri mai serioase pentru a distruge complet libertatea elevilor, adica multi elevi impuscati de psihopati. Dealtfel, in SUA, arhitectii care proiecteaza inchisori sunt aceiasi care proiecteaza si scolile - fiindca principiul e acelasi!)

Si, desigur, intevine si meschinaria: bineinteles, exista firme care vor sa vanda aparatura de supraveghere. Si cand e vorba de contracte cu bani de la stat... criteriile sunt alea pe care le stim prea bine. Cat priveste "intentiile bune" pe care le flutura promotorii acestei campanii, totul e un praf in ochi! O minciuna! La fel cum o minciuna e, de exemplu, si campania "anti-droguri" desfasurata in scoli si licee! Pentru ca, in realitate, se doreste promovarea drogurilor in randul adolescentilor!!! Fiindca asta e rezultatul unei campanii "anti-drog"; sa atraga atentia asupra existentei drogurilor si practic sa-i tenteze pe elevi "sa incerce". Chiar daca, in mod ipocrit, li se spune "sa se fereasca de droguri". Insa orice om care are habar de un pic de psihologie sociala, stie ca de fapt rezultatul e acela care e: incurajarea consumului de droguri! Plus multi bani tocati aiurea si care se scurg in anumite buzunare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu