marți, 31 martie 2009

de 1 aprilie..sa NU va lasati pacaliti !


Nu mai vreau sa scriu povesti de adormit copii si asta pentru ca..sunt destule asemenea povesti facute sa ne distruga si farama de gandire pe care o mai avem..
Din pacate ...rutina ne omoara treptat ..ii omoara si pe cei bogati si pe cei saraci..ii omoara si pe cei tineri si pe cei batrani...
Am ajuns o populatie trista..si poate nu e asa, dar..asta se vede..
Tinerii nostri, viitorul zilei de maine..se drogheaza la colt de blocuri..stau pe internet si ziua si noaptea, asculta muzica non-stop si..multi care nu mai suporta greutatea vietii de astazi..se sinucid! Sunt tristi..si au ajuns sa considere viata o povara, o mare plictiseala..de care trebuie sa se debaraseze intr-un anumit fel.
Batranii nostri..se chinuie sa supravietuiasca...intre promisiuni desarte..si sperante iluzorii..spera saraci sa mai poata sa traiasca de pe o zi pe alta..dar le vine greu..foarte greu.Candva erau baza societatii..dar azi ..au ajuns povara societatii..niste luptatori fara voia lor..pentru supravietuire.
Iar partea activa a populatiei..munceste..din zi si pana-n seara..pentru painea cea de toate zilele..care e vai de mama ei! E greu..pentru toti devine greu...dar.toti indura..si asta e uimitor..pesemne..or sa ne ridice intr-o buna o statuie fiecaruia dintre noi..pentru sacrificiile facute..sunt sigura de asta! Intr-o buna zi..cand vom fi bolnavii..ca in ziua de azi sa fii 100% sanatos..e un miracol..intr-o zi cand vom fi saturati de viata..dupa atata munca, nervii si stres acumulat..or sa ne ridica o statuie si or sa ne inmaneze un premiu: Premiul pentru omul de baza al societatii! Iar ziua aia ..e aproape.
Dar revenind...
Bine ca avem televiziune..si o gramada de canale de stiri! Bine ca suntem DEZinformati peste masura si prostiti peste limita..si ce e cel mai frumos ..este ca NE PLACE! Ne place sa consumam tot ceea ce este..asa cum este, fara nici un retus..ne place sa fim sclavi intr-o societate care ne cere multe, dar nu ne ofera prea multe...a da, unii inca cred in mirajul democratiei..unii inca cred in mirajul drepturilor si libertatilor individuale...Exista ele oare? Si daca exista ...oare cine le poate folosi? Toti sau numai unii dintre noi...mai "norocosi" ca s-au nascut..intr-o anumite patura sociala...Cu ce este de vina un african ca s-a nascut ..si este supus la atatea tratamente..unele si fara voia lui..cu ce este de vina ca e folosit pe post de cobai in cadrul unor experimente ? Este ademenit cu o periuta si o pasta de dinti! Va dati seama..care este pretul lui...dati-va seama ca ei n-au nici o vina pentru mizeria in care stau majoritatea celor din lumea a 3 a...dar aici intervine egoismul uman..Bine ca nu sunt eu! Bine ca nu esti tu! Noi ne plangem ca nu ni s-a marit salariul..ca nu ne-am luat nu stiu ce haina sau ce tip de masina..dar oamenii astia..care culmea, dar nu sunt putini..ei ce sa mai spuna? Oare peste ei nu rasare soarele..sau o fi o alta planeta acolo la ei..Dar vedeti nu ne gandim la ei..ne gandim la noi..si gresim..Bine ca toate bolile lumii..sunt la ei! Bine ca la ei este cea mai mare foamete! Dar lasa ca sunt ajutati!..da sunt ajutati..oare sunt ajutati? Nu cred...din pacate sclavii societatii moderne.."cobaii" ..sunt ei..si asta n-o sa putem schimba..
Noi..insa ne confruntam..cu probleme imaginare ...asa numitele probleme moderne..care sunt des mediatizate..si care ne incarca constiinta si subconstientul..ne gandim la toate prostiile posibile..dar nu ne gandim deloc ca suntem manipulati si ca mult din ce vedem si auzim e o pura minciuna..noua ne place ca fim orgoliosi si sa ne credem importanti..iar altii cu adevarat importanti...cred ca rad pe seama noastra..rad cand vad cat de mult ne "creste"nasul si cat de mult ne avantam in a avea o parere de sine..o buna parere de sine si o mare parere de sine..
Nu ne dam seama acum..ca suntm niste oamenii..muritori..si nesemnificativi..suntem niste platitori de taxe si impozite..niste consumatori..de tot ceea ce ni se induce sa consumam fara voia noastra..suntem niste consumatori de iluzii..si ducem o viata falsa multi dintre noi..In curand vom ajunge niste masinarii..sau simple unelte..alte unei societatii care ne ademeneste..sau care de fapt ne creeaza o iluzie frumoasa..dar e doar o iluzie..iar visele noastre induse..sunt doar niste vise..dar ele sunt bune pentru a ne determina sa muncim, si sa facem ceea ce trebuie nu? pentru societate..ca si ea face "multe" pentru noi..
Dar noua ne place sa ne "ascundem" chiar si de gandurile noastre cele mai urate..Ne spunem ca nimic din ce e rau nu e adevarat..si ca societate ne vrea binele..ba si mai rau..inca credem ca Viitorul e stralucit! Saracii de noi..saracii de cei carora le estre frica sa gandeasca..le este frica sa se trezeasca..poate ca acele randuri din imnul national...ar trebui retinute..cele in care se face referire la somnul cel de moarte..in care te-adancire barbarii de tirani..Ca o completare..in somnul cel de moarte..stam toti acum..si nu facem nimic, plecam capul...caci Capul plecat, sabia nu-l taie..si mergem inainte..ne refulam orice drept de a simti, de a intui si de a gandi..si ne credem profunzi..in lucruri care prin esenta lor sunt superficiale..Reflectati putin la ceea ce este cu adevarat viata noastra aici, reflectati la moarte si la viata..si nu credeti ca suntem nebuni pentru ca faceti lucrul acesta...reflectati asupra voastra si asupra interiorului vostru..sunteti cu adevarat fericiti? Vi se pare ca fericirea o dobanditi..facand un lucru ca asa e bine, ca asa trebuie..? Vi se pare ca anii vor trece si va fi mai bine? Faceti o analiza asupra vietii de pana acum..si veti vedea realitatea..caci cei ce trebuie sa se destepte o vor face, cei ce nu...vor merge inainte cu capul plecat si cu ochii legati ...spre "taiere"..o taiere a constiintei, a drepturilor si a ceea ce reprezentam de fapt..
De 1 Aprilie..va dau un singur sfat: Nu va mai lasati pacaliti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu